Održan seminar za atletske trenere

Zadar – Ovog vikenda ( 2. i 3. prosinca 2017 ) u Zadru je u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Udruge hrvatskih atletskih trenera održan dvodnevni seminar za atletske trenere na kojem je sudjelovalo 124 trenera iz cijele Hrvatske.

 

Prvi dan seminara u hotelu Kolovare održana su teoretska predavanja. Tako su Edis Elkasević , trener Sandre Perković i Andrej Hajnšek trener Sare Kolak , govorili o svom radu s olimpijskim pobjednicama. O radu Udruge hrvatskih atletskih trenera govorili su predsjednik i tajnik Predrag Saratlija i Ivica Šola. A održan je i okrugli stol na temu struke u Hrvatskom atletskom savezu na kojem su sudjelovali Predsjednik Has- a Ivan Veštić, izbornik seniorske reprezentacije Mladen Katalinić, te izbornici juniorske i kadetske reprezentacije Drago Palčić i Srećko Opašić.

Drugog dana seminara koji je održan na Sc „ Višnjik „ održana su dva praktična predavanja. Krešimir  Jurlin je govorio o učenju tehnike atletskog hodanja, a Tonči Rubić o učenju tehnike bacanja koplja. Na ovom okupljanju trenera podijeljena su i priznanja najboljim trenerima u 2017. godini u izboru Udruge hrvatskih atletskih trenera ( UHAT ) a priznanja su dobili :

Edis Elkasević ( Mladost Zagreb ) u kategoriji seniorki, Marko Mastelić ( Ask Split ) u kategoriji seniora, Andrej Hajnšek ( Slovenija ) u kategoriji mlađih seniorki, Ljiljana Ćulibrk ( Agram Zagreb ) u kategoriji mlađih seniora, Antonija Žalac ( Agram Zagreb ) u kategoriji juniorki, Zlatko Tot ( Agram Zagreb ) u kategoriji juniora, Drago Palčić ( Križevci ) u kategoriji mlađih juniorki, Predrag Saratlija ( Ašk Zadar ) u kategoriji mlađih juniora, Ivica Nekić ( Benkovac ) u kategoriji kadetkinja i Siniša Cik ( Zagreb- Ulix) u kategoriji kadeta.