U RIJECI ODRŽANO PRVO OVOGODIŠNJE DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE I TO ZA MLAĐE JUNIORE I JUNIORKE

Zadar – Proteklog vikenda je u Rijeci u odličnoj organizaciji Ak Kvarner održano prvo ovogodišnje dvoransko prvenstvo Hrvatske i to za mlađe juniore i juniorke. Nastupilo je ukupno 167 atletčara i atletičarki iz 20 klubova a među njima i 6 članova Atletskog športskog kluba Zadar.

Članovi Ašk- a su osvojili ukupno 3 medalje 2 zlatne i 1 srebrenu te 3 četvrta mjesta, postigavši pri tome i niz osobnih rekorda. Naslove mlađejuniorskih prvaka hrvatske u dvorani za 2018 godinu su osvojili : Adrian Dražina u skoku uvis preskočivši iz drugog pokušaja letvicu na visini od 188 cm. Dražen je nakon osiguranog naslova ostao sam na skakalištu i zatražio od sudaca da se letvica podigne na visinu od 190 cm, ali nažalost iz tri pokušaja nije uspio preskočiti tu visinu.

Lovre Čulina je s preskočenom visinom od 173 cm osvojio četvrto mjesto. U troskoku dvostruka pobjeda Zadranki. Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojila Tea Smokrović skočivši u zadnjoj šestoj seriji 11,47 m što je njen novi osobni rekord. Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojila je Paula Sorić s rezultatom 10,44 m što je njen novi osobni rekord. Četvrto mjesto je osvojila Anđela Zelić s rezultatom 10,22 m. Na 60 m
Antonia Dušević je osvojila u finalu četvrto mjesto istrčavši 8.09 sekundi a to joj je ujedno i novi osobni rekord u dvorani.