Dvoransko prvenstvo hrvatske juniori i juniorke Rijeka 27.1. 2018.

IVAN I MATE MIŠKOVIĆ TE TEA SMOKROVIĆ JUNIORSKI PRVACI HRVATSKE

AŠK ZADAR NAJUSPJEŠNIJI KLUB PO OSVOJENIM MEDALJAMA

U Rijeci je proteklog vikenda u odličnoj organizaciji Ak Kvarner nastavljena serija ovogodišnjih dvoranskih prvenstava hrvatske , a ovaj put su nastupili juniori i juniorke.

Nastupilo je 132 atletičara i atletičarke iz 20 atletskih klubova, a među njima i šest članova Atletskog športskog kluba Zadar. Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije te Katarine Gašparović članovi Ašk- a Zadar postigli su sjajne rezultate osvojivši ukupno šest odličja od ćega tri zlatne i tri srebrene medalje a uz to i nekoliko novih osobnih rekorda.

U konkurenciji juniorki prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Tea Smokrović u troskoku skočivši 11,63 m, čime je za 16 cm više postigla svoj novi osobni rekord u troskoku u dvorani. Tea se ovim rezultatom približila 37 cm do ispunjenja norme ( 12 m ) za nastup na mlađe juniorskom prvenstvu Europe koje će se održati u Gyor u Mađarskoj od 5. do 8. 7 2018. godine. U troskoku su nastupile i Paula Sorić osvojila 8. mjesto 10,56 m novi osobni rekord u dvorani i Anđela Zelić 10. mjesto 10,30 m.

U skoku udalj Tea Smokrović je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju s 5,38 m čime je za čak 78 cm postigla svoj novi osobni rekord u dvorani. Paula Sorić je osvojila 14 mj. 4,64 m, a Anđela Zelić 15. mj. 4,48 m. Juniori Ašk- a su osvojili 4 medalje. U skoku uvis Adrian Dražina je osvojio drugo mjesto s preskočenom visinom 180 cm. U skoku udalj Ivan Mišković je osvojio drugo mjesto 6,47 m. Na 60 m Mate Mišković je osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka s 7,13 sekundi što je njegov novi osobni rekord u dvorani. U troskoku je Ivan Mišković osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka s rezultatom 14,21 m.

Atletski športski klub Zadar je najuspješniji klub po osvojenim medaljama na juniorskom dvoranskom prvenstvu. Inače nakon dva održana državna prvenstva za mlađe juniore i juniorke te juniore i juniorke Atletski športski klub Zadar je osvojio ukupno već devet medalja od čega pet naslova državnih prvaka. 3. veljače je također u Rijeci na rasporedu prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke.

Čestitke svima na ostvarenim postignućima , Bravo !

Rezultati: preuzmi rezultate