AŠK Zadar organizirao 1. kolo Dalmatinske lige

U subotu 16.3.2019. na Višnjiku je održano 1. kolo Dalmatinske lige u atletici.
Atletski športski klub Zadar bio je organizator natjecanja na kojem se okupio rekordan broj djece iz 11 klubova.


Ašk su predstavljali 91 natjecateljica i natjecatelj, a ukupno je osvojeno 31 medalja, 9 zlatnih,9 srebrnih, 8 brončanih, te u štafetama 3 zlata, 1 srebro i 1 bronca.
Najuspješniji je bio Domagoj Brodar s osvojena 2 zlata i to u skoku u dalj za kadete i utrci na 60m, te Rok Milanja također sa 2 zlata i to također u skoku u dalj za limače i utrci na 60m.
Zlatne medalje uz Brodara i Milanju osvojili su još i Anita Odžaković u bacanju kugle, Andrijana Ćoso u skoku u vis, Emilio Pucar u bacanju kugle, Lovre Čulina u skoku u vis, Tea Smokrović u skoku u dalj.
Srebro je pripalo Ivi Grbić s osobnim rekordom u skoku u vis, Emi Justić u utrci na 600m,Đaniju Peričiću u skoku u dalj i utrci na 60m,Ani Smokrović u skoku u vis, Adrianu Dražini također u skoku u vis, Lovri Čulini u bacanju koplja, Nini Vrdoljak s osobnim rekordom u utrci na 60m, Karli Žilić na 60m te Jakovu Pijaci na 100m.
Brončani su ovog puta bili Đana Đorđević u utrci na 60m, Teo Leontić također na 60m, Jakov Pijaca u bacanju vortexa, Emilio Pucar u utrci na 200m, Anđela Zelić u skoku u dalj, Enea Nikpalj na 60m, Dora Gashi na 300m i Petra Bašić na 600m.
Zlatnu štafetu 4x60m za ml. kadete činili su Luka Stipić, Alvaro Novaković, Leon Čakarun i Emilio Pucar. Zlatnu štafetu ali 4x100m za kadete trčali su Ivano Mikolić, Đani Peričić, Marko Miočić i Domagoj Brodar. Zlatne su i djevojčice u štafeti 4x100m i to u sastavu Sara Kaibler, Ivana Srzentić, Ana Smokrović i Hana Tudor.
Srebrna je štafeta 4x60m za limačice u sastavu Dora Krpeta, Karla Žilić, Hana Nenadić i Nina Vrdoljak, a brončana je bila štafeta mlađih kadetkinja na 4x60m u sastavu Iva Grbić, Mare Mijolović, Kate Nižić te Enea Nikpalj.
Ostale rezultate možete pogledati ovdje(pdf).
U sklopu prvog kola proglašene su i najuspješnije limačice za 2018. godinu, a titulu je zasluženo osvojila Katarina Madžar🙌🏻
Čestitamo svim natjecateljima i veselimo se novom natjecanju koje će se održati u Makarskoj 31.3.2019. Vidimo se.