VERONIKA ŠOKOTA ČLANICA ATLETSKOG ŠPORTSKOG KLUBA ZADAR IZABRANA ZA NAJBOLJU SPORTAŠICU ZADARSKE ŽUPANIJE ZA 2020. GODINU

ZADAR , U 27. akciji „ birajmo najbolje sportaše „ Zadarski list je 15. siječnja 2021. godine proglasio najbolje pojedince i kolektive u Zadarskoj županiji u protekloj 2020. godini.


Izbor se održao na Sc „ Višnjik „ kome su prisustvovali župan Božidar Longin, gradonačelnik Branko Dukić, Denis Karlović direktor Sc „ Višnjik „ , mnogi predstavnici sportskih klubova te roditelji nagrađenih. Prema glasovima 22. medijskih djelatnika za najbolju sportašicu Zadarske županije izabrana je atletičarka Atletskog športskog kluba Zadar Veronika Šokota.

Riječ je o djevojci koja je u 2020. godini osvojila sedam naslova državnih prvaka u konkurenciji mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki u bacanju koplja, skoku udalj i u višeboju. Osvojila je četvrto mjesto na Balkanskim atletskim igrama za juniorke u bacanju koplja koje su održane u Istanbulu. S rezultatom od 55,32 m Veronika se nalazi u samom svjetskom vrhu bacačica koplja za mlađe juniorke , te za juniorke.

Ponosni smo na našu Veroniku i njenog trenera dr. sc. Predraga Saratliju.

Čestitamo im u ime cijelog Atletskog športskog kluba Zadar.