GDJE JOJ JE KRAJ? Sjajan nastup velike nade hrvatske atletike

Zadranka Veronika Šokota postala državna seniorska prvakinja u bacanju koplja !

U Karlovcu je održano ovogodišnje pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke. Na dvodnevnom prvenstvu nastupila je velika atletska nada hrvatske Veronika Šokota , te je još jednom ove sezone oduševila svojim nastupom.

Odlična 17 - godišnja članica zadarskog AŠK- a bacila je koplje u drugoj seriji do 57.02 metara i ponovno popravila hrvatski rekord za mlađe juniorke.

Treba posebno spomenuti da Veronika u nedjelju nije imala ni jedan kraći hitac od 52 metra , te je na uvjerljiv način osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje ostavivši drugoplasiranu iza sebe više od 8 metara. Ovim rezultatom Veronika je u Europi i Svijetu trenutno druga na atletskim tablicama u konkurenciji mlađih juniorki, bolji rezultat ima samo Adriana Vilagoš iz Srbije s 60,46 metara, a na atletskim tablicama Hrvatske svih vremena Veronika se probila na drugo mjesto iza Sare Kolak. Nastup zadarske atletičarke prokomentirao je trener i predsjednik AŠK- a Zadar Ivica Šola.

Čestitke Veroniki na odličnom nastupu koje je ostvarila u Karlovcu. Čestitke i njenim trenerima Predragu Saratliji i Katarini Gašparović koji su je doveli kroz trenažni proces do ovog fantastičnog rezultata. Ovih 57,02 metra je veliki rezultat. Veronika je najavila da je spremna za Juniorsko Europsko i Juniorsko Svjetsko prvenstvo koje je čekaju ovo ljeto , rekao je vidno zadovoljni Šola.